presentatie door Greet Samyn

Some description

Greet Samyn, is afgestudeerd als ‘meester in de dramatische kunst, optie woordkunst’ aan het Lemmensinstituut in Leuven.  Een jaar na het beëindigen van haar woordopleiding behaalde zij ook een eerste prijs klarinet aan datzelfde Lemmensinstituut.

Sinds 1997 geeft zij voordracht en dictie aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ‘Adriaen Willaert’ in Roeselare en Hooglede.

In 2001 werd zij één van de stemmen bij Klara. Van 2006 tot 2010 presenteerde zij de Kunstkaravaan, een programma rond erfgoed en expo. Van 2011 tot 2013 was zij op zaterdagvoormiddag te horen in Sanssouci, een weekendprogramma vol cultuurtips. Sinds september 2013 is zij de vaste stem van Klara Weekend,  een muzikaal ochtendprogramma, elke zaterdag en zondag van 7u tot 10u. Zij spreekt ook de promospotjes in van Klara, zowel voor radio als televisie.

Van september 2005 tot juni 2008 was zij het gezicht van het cultuurmagazine Zieta op Focus/WTV. In mei 2007 presenteerde zij voor Canvas de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Daarna interviewde zij voor Canvas Klassiek tal van bekende musici.

Sinds 2011 presenteert zij elk jaar de avondconcerten van het Klarafestival (International Brussels Music Festival) en het Gent Festival. Als freelancer doet zij de concertinleidingen voor Brussels Philharmonic, verzorgt zij heel wat bedrijfs- en concertpresentaties  en leent zij haar stem aan tal van reclamespots en bedrijfsfilms.