dirigent

Dirigent. JONATHON HEYWARD 

Some description

Jonathon Heyward wordt beschouwd als een van de meest opwindende dirigenten van zijn generatie. Sinds 2016-2017 is hij assistent-dirigent van de Hallé Orchestra in Manchester.

In 2015 won Heyward met de toekenning van de Grand Prize de 54e International Competition for Young Conductors in Besançon. Concertclassic.com prees hem als iemand “die muziek omarmt met het enthousiasme en de energie van een drieëntwintigjarige. Met overweldigende maar precieze gebaren leidde hij een swingende The Chairman Dances op onweerstaanbare en kleurrijke wijze.”

Opgeleid als cellist startte Heyward zijn dirigentenstudies aan The Boston Conservatory bij Andrew Altenbach. Tussen 2012 en 2014 was hij er assistent-dirigent aan de opera-afdeling. Tijdens die periode werkte hij mee aan verschillende producties waaronder La BohèmeDe Toverfluit en The Rape of Lucretia. In 2013 werd hij de jongste halve-finalist ooit van The Blue Danube International Opera Conducting Competition in Oostenrijk. De jury loofde hem als “een vers nieuw talent met uitzonderlijke muzikale kunde.”

Heyward is een Julius Rudel/Kurt Weill Conducting Fellow en is LACO’s Lift Every Voice assistent-dirigent.