Symfonieorkest Vlaanderen vzw

Some description

 

Symfonieorkest Vlaanderen is al 50 jaar een vaste waarde binnen het Vlaamse orkestlandschap. Ook na meer dan een halve eeuw blijft het orkest fris en dynamisch in zijn werking en muzikale keuzes. Met een zestigtal geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde of talentvolle jonge (gast)dirigenten, slaat Symfonieorkest Vlaanderen met volle overtuiging een muzikale brug tussen verleden en heden, tussen eren en creëren. Zo verkent het enerzijds vernieuwende hedendaagse wegen maar opteert het anderzijds ook voor stijlvolle vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme. Elk concert is zo een pareltje van uitgebalanceerde en gedurfde programmering.

 

Met  dit  veelzijdige repertoire  en  zijn  begeesterde  muzikanten,  is  het  orkest  een  graag geziene gast in binnen- en buitenland. Een ruim en trouw publiek woont de concerten bij in alle grote concerthuizen in Vlaanderen en Brussel. Ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland is het concertpubliek enthousiast. Dat het orkest kiest voor een jaarthema en een nog levende centrale componist, komt de dynamiek alleen maar ten goede.

 

Symfonieorkest Vlaanderen trekt ook expliciet de kaart van de jeugd. Aan de hand van open repetities, familieconcerten en een mobiele tentoonstelling over de instrumenten van het orkest wil het jonge mensen de liefde voor symfonische klassiek muziek meegeven.

 

Symfonieorkest Vlaanderen vzw

 

Artikel De Standaard

 

 Some descriptionSome description